BIPOLLEN SVENSK

135 kr

Innehåll:  130 g torkat bipollen skördat och förpackat i vår Sverige. Pollen kommer från växter i Skåne.

Slut i lager

Beskrivning

Bipollen är en av naturens mest kraftfulla livsmedel – och dessutom fantastiskt vackert! Man bedömer att honungsbinas insamlade pollen innehåller i princip alla de enzymer och coenzymer som kroppen behöver. Bipollen används som tillskott, sötning och som dekoration på bakverk. Pollenkornen, som är egentligen är klumpar av hanfröer från de växter som blivit besökta av biet, innehåller ett fantastiskt spektra av näringsämnen. Förutom 22 olika aminosyror påträffas i pollenet också de flesta vitaminer, många enzymer och flavonoider och åtskilliga mineraler.

Skörd:  Bipollen skördas av biodlaren genom pollenfällor, där bina går igenom och lämnar pollen i uppsamlingsburar. Efter det blir det fryst och torkat med 40 grader. Så bibehålls alla viktiga ämnen.  

Innehåll:  Bipollen innehåller 28 viktiga aminosyror varav nio som kroppen inte själv kan producera.

Dosering:  Vuxna 1 tsk per dag. Överskrid inte rekommenderad dos. Bipollen rekommenderas inte för personer med överkänslighet för bi-produkter.

Användning:  Bipollen kan ätas ihop med müsli, strös över yoghurt, tillsätts i smoothies, i sallader eller dekorera bakverk.

Du kanske också gillar …